Crowdfunding in Venlo - Roermond - Herkenbosch

Dankzij de jarenlange positieve ervaringen die we hebben opgedaan met crowdfunding, is OAMKB er niet meer bij weg te slaan. In deze periode hebben we veel kennis opgedaan met een succesvolle crowdfunding aanvragen via diverse platformen. Deze kennis willen we nu met je delen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je al een klant van ons bent en geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van crowdfunding voor een financieringsaanvraag. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ons uitgebreide netwerk delen we graag met je zodat jouw aanvraag ook een succes wordt.

De enorme voordelen van crowdfunding

Je ziet al resultaat van je project binnen drie weken

Tegenwoordig is het simpelweg erg moeilijk om als MKB-er van een bank de juiste financiering te krijgen. Het is een langdurig proces en het resultaat is niet altijd het gewenste. Deze problemen verdwijnen met behulp van crowdfunding. Hiermee krijg je snel investeerders en het kan ervoor zorgen dat je al binnen drie weken de financiering hebt die nodig is om te kunnen starten.

Hoe werkt crowdfunding?

Door crowdfunding in te schakelen, kunnen andere mensen investeren in jouw bedrijf. Deze platformen werken volgens het vraag en aanbod principe van geld. Door samen te werken met geldvoorelkaar.nl kan OAMKB je de mogelijkheid geven om je aanvraag op hun website te zetten. De mensen die op de website komen bekijken en beoordelen alle projecten en investeren vervolgens in degenen die zij rendabel achten en waar zij vertrouwen in hebben. Zo kan het voorkomen dat je een heleboel investeerders krijgt die je niet eens kent, maar die wel met zijn allen jouw project mogelijk maken.

Zet het in als marktonderzoek

Het is heel goed mogelijk om crowdfunding in te zetten als marktonderzoek. Je kunt namelijk gelijk zien hoeveel investeerders geld in jouw project willen leggen. Deze mensen kiezen niet zomaar en zijn kritisch. Ze geven alleen maar geld uit aan iets waar ze echt een toekomst in zien. Hoe meer investeerders je dus hebt, hoe meer mensen er in jouw onderneming geïnteresseerd zullen zijn. Het plaatsen van een project is gratis, waardoor je kosteloos kunt ontdekken hoeveel mensen er op jouw onderneming afkomen.

Of als marketingtool

Met crowdfunding kun je ook incentives bieden, wat een ideale marketingtool is. Dit zijn bedankjes die je aan je investeerders geeft, zoals één van de eerste producten. Connecties en mogelijke klanten kun je zo via een leuke weg opbouwen. Begin hiervoor met de mensen die dichtbij je staan. Denk aan vrienden en familie bijvoorbeeld. Ze kunnen je gelijk goede feedback geven over jouw aanvraag en of het duidelijk is wat je aanbiedt. Hierna kun je verder in je netwerk rondvragen en je project aan iedereen laten zien. Doe hier vooral een verzoekje bij of ze zelf je aanvraag weer kunnen verspreiden. Maak je cirkel daarna nog groter door social media in te schakelen, e-mails te sturen en persoonlijk contact aan te gaan. Je draagvlak en naamsbekendheid worden op deze manier steeds groter en OAMKB helpt je hier graag bij met ons eigen zeer uitgebreide netwerk.

OAMKB Venlo - Roermond - Herkenbosch regelt alles

Een crowdfunding project kan veel werk met zich meebrengen. Tijd die je wellicht helemaal niet hebt. Geen nood, wij regelen met plezier alles voor je. We verzamelen en controleren de gegevens, maken een sterke pitch, dienen de aanvraag goed in en houden het hele proces steeds bij. Met behulp van ons vaste stappenplan kunnen we dit snel en efficiënt regelen, zodat je direct resultaat hebt.

Zijn er ook voorwaarden?

Een voorwaarde is dat je zelf de looptijd en het rentepercentage kiest. Hier zit een maximum van zeven jaar aan vast. De opbrengst voor investeerders ligt gemiddeld tussen de 6 en 10%, wat meer is dan vele spaarrentes. Meestal spreiden de financiers hun investeringen over veel verschillende soorten projecten uit. Hierdoor raken ze niet al hun geld kwijt wanneer een geldvrager onverwachts failliet gaat.

Ben ik geschikt voor crowdfunding?

Iedereen kan een aanvraag indienen. Bij OAMKB is dat nooit hoger geweest dan één miljoen euro. OAMKB helpt je graag om te ontdekken of jouw project kans van slagen heeft en welke kansen je hebt.

Stapelfinanciering

Met behulp van stapelfinanciering kun je verschillende financieringen samenvoegen, om aan je uiteindelijke financiering te komen. Hierbij kun je zowel geld van jezelf als geld van iemand anders gebruiken. Een ander deel komt uit de bank en/of uit crowdfunding. Deze mogelijkheid biedt goede kansen, maar kost vaak wel meer tijd dan alleen crowdfunding.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van crowdfunding voor jouw bedrijf? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op en we gaan samen met je kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?